POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za uporabnike ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.caszakarte.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V podjetju Branko Klaneček s.p. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti našega podjetja.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je Elektro in druge storitve, Branko Klaneček s.p., Rimska cesta 16a, 1358 Log pri Brezovici

2. Obdelovalec osebnih podatkov

Obdelovalec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je Elektro in druge storitve, Branko Klaneček s.p., Rimska cesta 16a, 1358 Log pri Brezovici

3. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Podjetje Prva hiša zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Edina izjema je, ko se za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletna platforma MailChimp, kjer so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic (ime, priimek, elektronska pošta, država). Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

4. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Podjetje Branko Klaneček s.p. zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov.

4.1. Obdelava na podlagi privolitve

Podjetje Prva hiša zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, z informacijami o aktualnih projektih, prostih stanovanjih, poslovnih prostorih in ostalih novostih ter za naročanje na oglede stanovanj. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen podjetje Prva hiša zbira od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, telefon.

4.2. Obdelava na podlagi legitimnega interesa

Podjetje Branko Klaneček s.p. zbira in obdeluje podatke posameznikov na podlagi legitimnega interesa. Posameznik lahko preko epoštnega sporočila, ki je dostopen na pspletni strani https://www.caszakarte.si/Kontakt/ naroči na storitve preko spletne povezave Cenik, v ta namen pa mora podati naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, telefon ter izbrati, kdaj naj ga Branko Klaneček s.p. pokliče glede storitve.

Posameznik potrjuje, da je z oddajo podatkov preko tega obrazca seznanjen z namenom in pravili varovanja osebnih podatkov, omogočena pa mu je tudi povezava do Politike varstva zasebnosti in piškotkov.

Prva Branko Klaneček s.p.. bo podatke iz tako oddanega naročila uporabila izključno za potrditev storitev.

5. Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Branko Klaneček s.p. za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

6. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki uporabnika – posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen. Na podlagi pisnega preklica uporabnika spletnega mesta se podatki izbrišejo.

7. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Branko Klaneček s.p., Rimska cesta 16a, 1358 Log pri Brezovici ali preko elektronske pošte klanecko@gmail.com. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

8. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje Branko Klaneček s.p. nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanilo pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotkaServisVeljavnostOpis
PHPSESSIDPrva HišasejaHranjenje vrednosti vaše seje na spremljevalnih spletiščih.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotkaServisVeljavnostOpis
_gaGoogle Analytics2 letiOpravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gatGoogle AnalyticssejaAplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gidGoogle AnalyticssejaOpravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotkaServisVeljavnostOpis
id.doubleclick.net1 letoStatistika ogledov oglasov.
datrFacebook1 letoStatistika ogledov spletne strani.
frFacebook3 meseceStatistika ogledov spletne strani.
luFacebook1 letoStatistika ogledov spletne strani.
APISIDGoogle1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
SSIDGoogle1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
PREFGoogle1 letoOmogoča uporabo naprednih Google storitev.
SIDGoogle1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
SAPISIDGoogle1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
HSIDGoogle1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
Ime piškotkaServisVeljavnostOpis
dashblog_cookie_banner1 letowww.caszakarte.si1 letonujno delovanje
moove_gdpr_popupwww.caszakarte.si1 letoGDPR obvestilo
redux_current_tabwww.caszakarte.si1 letonujno delovanje – prikaz zavihkov
visitedwww.caszakarte.si1 letoStatistika ogledov spletne strani.
APISIDwww.caszakarte.si1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
SSIDwww.caszakarte.si1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
PREFwww.caszakarte.si1 letoOmogoča uporabo naprednih Google storitev.
SIDwww.caszakarte.si1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
SAPISIDwww.caszakarte.si1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.
HSIDwww.caszakarte.si1 letoPiškotek za različne storitve iskalnika Google.

III. VELJAVNOST

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov podjetja Prva hiša bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. Ta Politika je objavljena na spletnem mestu https://www.caszakarte.si/politika-varstva-zasebnosti-in-piskotkov/ in velja od 19. Januarja 2020 dalje.